Home » Verhuur » Event techniek

Event techniek

Van kleine bijeenkomsten tot grote bedrijfs,- of publieksevents, Schaay biedt oplossingen en apparatuur naar ieder gewenst format, budget en verwachting. Met ‘State of the Art’ technologie en creatieve oplossingen bieden wij je de invulling die past.

Nacht van de NRC 2018 - De Doelen

De 9de editie van de Nacht van de NRC werd ook dit jaar weer gehouden de Doelen. Vanwege het grote succes van vorige edities is ook dit jaar weer aan Schaay gevraagd het audiovisuele gedeelte te ondersteunen. Dit jaar bleef het echter niet bij één zaal, maar werd aan Schaay gevraagd vijf (!) zalen te ondersteunen. Voor elke zaal werd een V800-HD video mixer/scaler geplaatst in combinatie met MicroCue presentatie klikker & aftelklok. Daarbij werd ook in iedere zaal schermen gemonteerd zodat het publiek moeiteloos mee kon genieten van de shows.

Een enerverende dag vol met spektakel!

De Doelen bedankt! Op naar de 10e editie!

LINDA Festival

In opdracht van Peitsman Licht & Geluid is aan Schaay gevraagd ondersteuning te verrichten t.b.v. van het video voor het LINDA festival te Zaandam.

Hierbij verzorgde Schaay logo's & video's live op de LED wall & tevens camera beelden van hetgene dat live getoond moest worden.  

Een bijzonder evenement! Bedankt weer voor het vertrouwen Peitsman Licht & Geluid!

WSHD - Waterschapsdag 2018

Ter gelegenheid van de aankomende waterschapsverkiezingen organiseerde het Waterschap Hollandse Delta een bijeenkomst voor genodigde. Hierin werden presentaties gehouden en discussies gevoerd naar aanleiding hiervan. Schaay verzorgde de complete audiovisuele ondersteuning en zorgde  ervoor dat alles op het juiste moment voorgeschakeld was en hoorbaar was. In deze unieke ruimte indeling koos Schaay voor twee NEC 70 inch monitoren zodat alle presentaties en instartjes goed leesbaar waren voor alle aanwezigen. Een geslaagde educatieve dag!

Sodade Festival 2018

"The festival brings two days of experiencing the musical diversity of the Cape Verdean Islands by live performances of the best (Inter)national artists."

Tijdens het jaarlijks terugkeerend Sodade Festival was ook dit jaar Schaay er weer bij om de Doelen te voorzien van visuele ondersteuning. Met name in de Willem Burger hal is aan Schaay gevraagd om gedurende de show VJ apparatuur te installeren en te bedienen. Een fantastische ervaring om nooit meer tevergeten! Bedankt Sodade & de Doelen voor dit unieke evenement!

Opening Meldkamer VRR - World Port Center

Op de 21ste verdieping van het World Port Center werd op 06 juni 2018 de nieuwe meldkamer van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond geopend. Burgermeester Aboutaleb kwam samen met minister Grapperhaus (Minister van Justitie en Veiligheid) de meldkamer officieel openen. Aan Schaay werd gevraagd deze opening te registreren en te vertonen op de 1ste verdieping van het World Port Center.

Door gebruik te maken van onze Epiphan Pearl livestream unit waren wij in staat de officiële opening te registreren & door te sturen naar de 1ste verdieping van het World Port Center. Hier heeft Schaay meerdere LCD schermen i.c.m. een compact luidspreker systeem opgebouwd om de livestream te vertonen aan de uitgenodigden.

Het was een enorm succes & zijn trots op het eindresultaat!

Koningsdag 2018 - Schiedam

Ook dit jaar was Schaay weer van de partij! Tijdens Koningsdag 2018 in Schiedam, Kethel werd het AV ook dit jaar verzorgd door Schaay! Met onze Midas M32 heeft onze Joris er weer een mooi feestje van gemaakt en ervoor gezorgd dat iedereen heeft kunnen genieten van de verschillende optredens op deze dag. Bedankt Joris & organisatie voor weer een fijne samenwerking!

Energy In Transition Summit 2018

Voor Peitsman Licht & Geluid kreeg Schaay de opdracht de distributie van het video te verzorgen tijdens de Energy in Transition Summit. Bij dit evenement werd gebruik gemaakt van verschillende camera set-ups & dome camera in combinatie met onze krachtige Ascender unit om de lay-out te verzorgen op de LED schermen. Hierdoor was Schaay in staat zowel camera beelden, presentaties, speaker notes, aftelklokken, achtergrond beelden & twitter feed afzonderlijk (!) van elkaar te vertonen. Bedankt Peitsman Licht & Geluid voor weer een mooie klus!

100 jarig jubileum - Rotterdam Philharmonisch Orkest

Het Rotterdam Philharmonisch Orkest is jarig! Sinds dit jaar bestaan ze 100 jaar en dat moet geviert worden! Voor deze speciale gebeurtenis worden elke week 100 Rotterdammers, uit verschillende wijken, uitgenodigd om het orkest bij te wonen. Ook het jubileum zelf werd uiteraard geviert en Schaay mocht daarbij zijn! Vanuit de regie, in de Grote Zaal in de Doelen, zorgde Schaay ervoor dat de juiste beelden op het juiste moment te zien was. Een fantastische show om bij te mogen zijn!

Burgerjury 2018 - Stadhuis Rotterdam

Voor deze (voorlopige) laatste editie van de Burgerjury 2018 mocht Schaay, ook voor deze laatste editie, het AV verzorgen. Net als de afgelopen keren werd er, i.c.m. projector van het huis, geprojecteerd op ons 5 x 3 meter breed projectiedoek. Het publiek kon vervolgens d.m.v. stemsystemen stemmen op verscheidene vragen over Rotterdam. Schaay zorgde ervoor dat de correcte slides te zien waren op het scherm in de juiste lay-out. Bedankt voor de fijne samenwerkingen en hopelijk tot snel! Wij hebben genoten!

Harry Potter Live in concert

Voor de 3de editie van het 'Harry Potter Live in concert' mocht Schaay ook deze keer de projectie verzorgen. Vijf avonden lang werd, onder begeleiding van het Rotterdam Philharmonisch Orkest, Harry Potter op het 16 meter brede projectiescherm afgespeeld. Voor de projectie werd er gebruik gemaakt van twee Barco HDF-W30 projectoren. Een groot spektakel met geweldige muziek!

GGD Rotterdam- Opening CSG

Ter gelegenheid van het openen van de vernieuwde locatie van het CSG, is aan Schaay gevraagd om dit evenement te voorzien van audiovisuele ondersteuning. Door gebruik te maken van twee 70" schermen i.c.m. een compact audio systeem, was het publiek in staat de opening van de gerenoveerde locatie goed te volgen. Een leuke klus met een mooie opening!

Stadhuis Rotterdam, Start rechten Kind!

Op het bordes van het stadhuis in Rotterdam werd de week geopend van de rechten van het kind. Hierbij werd door het stadhuis aan Schaay gevraagd een audio set te installeren. Hierbij opende wethouder de Jonge de week van de rechten van het kind! Ondanks het barre weer, een mooie klus!

Epic Auctions

In opdracht van Peitsman Licht & Geluid is aan Schaay gevraagd een livestream te construeren in de onderzeebootloods. Het ging hier om een veiling waar men online, live mee konden bieden op verschillende items. Hierin stond zo min mogelijk 'latency' dus centraal. Om deze latency zo klein mogelijk te houden hebben we gebruik gemaakt van onze Epiphan Pearl die direct naar YouTube streamde. Buiten de stream verzorgde Schaay ook twee pan-tilt camera's die bedient werden door een camera operator. Een unieke ervaring! Bedankt voor de fijne samenwerking Peitsman Licht & Geluid!

Hortigala 2017, eten of gegeten worden!

In opdracht van CoSolo & Peitsman Licht & Geluid, mochten we ook deze editie de visualisatie verzorgen van het Hortigala. In de Rivièrahal van Blijdorp werd, voor deze award ceremonie van de agrarische sector,de instartjes, leaders & bumpers door Schaay verzorgd. Tevens, verzorgde wij ook de content en, in samenwerking met LEDlease, zorgde we ervoor dat de content passend werd gemaakt op de LED schermen. Ook deze editie was weer zeer geslaagd! Klik hier voor meer informatie over de content! Foto's gemaakt door Hannah Anthonysz.

8e editie Nacht van de NRC

Voor de achtste keer werd er de nacht van de NRC georganiseerd. Tevens is het de vierde keer dat Schaay daar bij mocht zijn! Ook deze keer is er, vanuit de Doelen, aan Schaay gevraagd om het evenement te visualiseren. Tijdens het evenement werden in verschillende zalen van de Doelen actuele onderwerpen behandeld. Van timers tot aan projectieschermen, Schaay verzorgde samen met de Doelen de visualisatie. Ook deze editie was weer zeer geslaagd! Op naar de volgende!

Gemeente Rotterdam Burgerjury

Ook dit keer mocht Schaay samen met het stadhuis, de audiovisuele productie oppakken van de burgerjury. Vanuit de burgerzaal kon men via een apart netwerk inloggen om te stemmen over verscheidene vraagstukken. Schaay zorgde ervoor dat, door gebruik te maken van de Diventix II, er geschakeld kon worden tussen verschillende bronnen en er een mooie lay-out gemaakt werd van het uitsturende signaal. Weer een mooie klus!

Film in Noord!

Uit initiatief van de gemeente Schiedam werd ook dit jaar weer een film bioscoop gerealiseerd. Door gebruik te maken van een 6.000 Ansilumen HD projector in combinatie met een 4.27m x 2.70m projectiescherm waren we in staat een mooi plaatje te creëren! Tevens, is er gebruik gemaakt van onze Nexo luidspreker systeem met onze Roland geluidsmixer voor optimaal geluid in deze ruimte. Om de puntjes op de i te zetten, zijn er rondom de zaal LED parren gebruikt om een mooie sfeer te creëren voor dit evenement. Gemeente Schiedam bedankt!

Gergiev Festival in de Doelen

Voor het Gergiev Festival 2017 werd aan Schaay gevraagd in de grote zaal de video techniek te verzorgen. Door naast het orgel twee 5 x 3m schermen op te hangen met op elk scherm een 14.000 Ansilumen projector was het voor publiek duidelijk leesbaar wat er op de schermen getoond werd. Door glasvezel kabels te gebruiken waren we in staat achter in de regie zonder delay te schakelen. Bedankt voor de fijne samenwerking De Doelen!

College EMC faculteit

Tijdens een belangrijk hoorcollega werd aan Schaay gevraagd dit te filmen en op te namen. Door gebruik te maken van twee AW-HE130 PTZ camera's was het mogelijk vanaf de regie de camera's te besturen. Zowel de opnames, multi lay-out & het schakelwerk werden allemaal gerealiseerd door de Epiphan Pearl. Je bent met de Pearl niet alleen in staat om te streamen, maar ook intern al je input kanalen op te nemen. Een mooi alternatief voor dit soort evenementen!

Afscheidsfeest - Hoogheemraadschap Delft

Ter gelegenheid van het afscheid van de secretaris-directeur, mocht Schaay, in opdracht van Groener Gras Producties, de audiovisuele techniek verzorgen. In deze speciale uitvoering werd het restaurant en de grote vergaderzaal omgetoverd tot één groot geheel. Hier was men in staat met elkaar te discussiëren door gebruik te maken van de DCN modules. Tevens kon men op de schermen meekijken van alle video's die ingestart werden. Een mooi gebaar voor een mooi afscheid!

Opening Hoogheemraadschap Delft

Voor de opening van het nieuwe hoofdkantoor van het Hoogheemraadschap Delft, was Schaay-AV, in opdracht van Groener Gras Producties, gevraagd het evenement te voorzien van zowel audiovisuele apparatuur als de bediening daarvan. Met een multicamera regie werden live de camera's, zowel buiten als binnen, getoond. Nadat het pand officieel was geopend was het tijd voor een borrel en wat live muziek!

Opening Sportcampus Zuiderpark

In het Zuiderpark, Den Haag is een volledig nieuw complex gebouwd. Bij zo'n nieuw gebouw hoort natuurlijk een speciale opening! In opdracht van Minigigs voerde Schaay-AV tijdens dit evenement de camera registratie uit. Met onze bemande Sony FS7 kon er tijdens de openingsceremonie geschakeld worden tussen bumpers/leaders & de camera. Een mooi project en prachtige opening!

Sodade De Doelen

"Experience the musical diversity of the Cape Verdean Islands in the heart of Rotterdam" Op 10 Juni 2017 vond de 2de editie van het Sodade festival plaats in hartje Rotterdam, De Doelen. Voor dit festival verzorgde Schaay-AV de beeld techniek in opdracht van De Doelen. Door gebruik te maken van een projectiescherm met projector, een Roland V-800HD om mee te schakelen, VJ gear met MIDI controller waren we in staat er een geweldig feestje van te maken!

Future Flux Festival

Het nieuwe festival Future Flux bestaat uit technologie, innovatie, kunst, workshops en muziek binnen de techniek. In opdracht van Peitsman Licht & Geluid werd er aan Schaay-AV gevraagd om het festival te voorzien van verscheidene 42" & 55" monitoren om de workshops te kunnen voorzien van beeld. Tevens werden de plenaire sessies voorzien van onze nieuwe 90" monitoren zodat het publiek de presentaties goed kon zien. Aan het einde van de avond werd op het grote projectiescherm VJ beelden getoond die samen met de DJ gedraaid werd.

Benefiet Diner Stichting Kruimeltje

Stichting Kruimeltje zet zich in voor ernstig (chronisch) zieke kinderen. Voor dit benefiet diner wilde de stichting fondsen werven voor de inrichting van de kinderkamers en snoezel(bad)-kamers van de Familiekerk. In deze zelfde kerk verzorgde Schaay-AV, in opdracht van Peitsman Licht & Geluid, het beeld voor deze benefiet avond. Hierbij werd gebruik gemaakt van twee projectieschermen en projectoren. Tevens werd er ook live geschakeld door middel van de Roland V-800HD en video's ingestart vanuit de regie. Uiteindelijk heeft de stichting op deze avond €368.000,- opgehaald! Een geweldige avond!

Iftar 2017 - Wie sluit jij in?

Op het hoofdkantoor van de Politie Rotterdam werd voor de tweede achtereenvolgende keer de Iftar georganiseerd. In opdracht van Peitsman Licht & Geluid mocht Schaay-AV de visualisatie verzorgen. Hierbij werden de 90" monitoren aangestuurd door middel van onze Roland V-800HD. De V-800HD werd bedient door onze schakeltechnicus die ervoor zorgde dat ook de juist video's & presentaties op het juiste moment werden ingestart. Samen met Peitsman Licht & Geluid, in opdracht van CoSolo Events, was ook dit jaar weer een groot succes.

Doop Watertaxi Rotterdam

Voor de onthulling en doping van twee nieuwe watertaxi's verzorgde Schaay-AV het geluid tijdens de onthulling van deze duurzame boten. Watertaxi Rotterdam onthulde niet alleen twee nieuwe watertaxi's, maar ook de allereerste watertaxi in Europa die volledig elektrisch is aangedreven! Door gebruik te maken van onze Nexo PS-15 luidsprekers waren wij in staat iedere spreker, buiten goed verstaanbaar te maken.

Broederliefde & Friends in Concert

Het Sparta stadion stond letterlijk 'te shaken' tijdens het concert waarin de mannen van Broederliefde hun droom waar maakten. Met heel veel plezier hebben wij in opdracht van MIM Productions en Peitsman Licht en Geluid onze bijdrage aan dit concert mogen leveren. Schaay was verantwoordelijk voor alles wat er te zien was op de schermen in het stadion. Denk hierbij aan een 5 camera regie waarvan twee dome camera's, mix vanaf de OB-Van, instarts t.b.v. de schermen en de DJ booth. Het gehele concert werd live op NPO 3 uitgezonden. Organisatie en partners, bedankt voor de fijne samenwerking aan deze top productie.

Kethel viert Koningsdag.

Op het gezelligste plein van Schiedam, was het ook dit jaar weer feest! Met Artiesten Zoals Django Wagner, Buddy Vedder, Skeftum en Andrew Dean was het feest compleet. Schaay mocht voor het 5e opeenvolgende jaar de gezelligheid voorzien van techniek. Organisatie bedankt voor het vertrouwen en de zeer prettige samenwerking! 'en ja, ook in de front of house tent was het gezellig druk met alle tape rackjes die droog moesten staan' ;-)

Open Schiedam Live!

In theater aan de Schie werd dit jaar Open Schiedam Live! georganiseerd. Bij dit evenement werden de medewerkers van de gemeente Schiedam geïnformeerd over het thema Open Overheid. Dit werd gedaan door middel van een luchtige quiz en bijzondere key-note sprekers. Schaay-AV mocht hier de infrastructuur opbouwen, bedienen en demonteren.

Lintjesdag stadhuis Rotterdam

Ter gelegenheid van het jaarlijkse lintjesfestijn, werd Schaay-AV gevraagd het evenement vast te leggen in de Burgerzaal van het stadhuis. Voor ruim 200 man werd het camerabeeld live door geschakeld naar de projector. Hierdoor was men in staat ook achterin de zaal alles waar te nemen.

Visualisatie voor de beurs!

Ook op beurzen staat Schaay-AV altijd klaar voor zijn klanten. Bij dit jaarlijks evenement word aan Schaay-AV gevraagd de bedrijfsfilm synchroon te tonen op 3 verschillende monitoren. Door gebruik te maken van een mediaplayer en HDMI splitter waren wij in staat ook dit jaar weer de klant tevreden te stellen!

Dominos Awards en pizzabakwedstrijden

Het Efteling theater, de carrousel zaal en de Applaus zaal waren ook dit jaar weer voor Dominos Pizza het toneel voor hun jaarlijkse Awardshow, pizzabak wedstrijden en presentaties. In opdracht van Peitsman Licht en Geluid mochten wij ook dit jaar weer de Video techniek verzorgen. In het theater projecteerden wij o.a. een 15 meter brede widesreen op het 180 graden ronde horizon doek, drie projectoren keurig naadloos over elkaar waarop diverse camera en presentatie layers te zien waren. Twee grote delay schermen en een drie camera regie waarvan één draadloos zonder delay. De complete projectie regie bestond o.a. de ascender 32 4K van Analogway. In de Applaus zaal leverden wij t.b.v. de pizzabakwedstrijdenremote gestuurde camera's, een camera regieset en de projectieregie. Ieder jaar weer een fantastische klus om aan mee te mogen werken.

Shell te gast bij Lantaren Venster

Voor de award uitreiking van Shell mocht Schaay de AV techniek in Lantaren Venster installeren & bedienen. Bekijk de foto's hoe dat was!

Harry Potter Live in concert

Drie uitverkochte voorstellingen speelde Het Rotterdamse Philharmonisch Orkest in De Doelen de filmmuziek van Harry Potter and the Philosopher's Stone. Een prachtige voorstelling waarbij de film te zien was op een machtig groot scherm van 16m breed. In opdracht van De Doelen waren wij van de partij voor het verzorgen van de projectietechniek.

Lees meer »

Expedition Festival 2016

In opdracht van Révolt Events verzorgden wij de multicam registratie welke live te zien was op diverse Ledwalls alsmede intregraal werd opgenomen. Een geweldig festival om aan mee te mogen werken!

Lees meer »

Hortigala 2016

In opdracht van Co Solo & Peitsman Licht & Geluid mocht Schaay de visuele kant verzorgen. Naast het creëren van de content in de vorm van bumpers, leaders en geanimeerde backgrounds, zorgden we ervoor dat dit allemaal vlekkeloos ingestart werd. Een top evenement waar we met veel plezier ons steentje aan hebben mogen bijdragen!

VRR zet veiligheidsplein op z'n kop!

Tijdens de wereldhavendagen 2016 vierde de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond haar 10 jarig bestaan. Het werd een fantastische show vol muziek, theater en spectakel. De cast van deze show bestond niet alleen uit goede acteurs en actrisses, maar ook uit de medewerkers van brandweer, politie en ambulance uit de rijnmond regio. naast vermakelijk ook zeer educatief! Als trotse partner van de Veiligheidsregio i.s.m. dezaakvanelise.nl verzorgden wij de totale audiovisuele techniek waarbij een layerconstructie, aangekleed al groot woonhuis, middels licht, rook en effecten letterlijk en figuurlijk in brand leek te staan. Daarnaast verzorgden wij een draadloze camera als razende reporter welke live te zien was op een 15m2 grote LEDwall. niet geheel onbelangrijk, leverden wij ook een audiosysteem toereikend om het spectakel genoeg punch te geven alsmede voldoende monitoring voor alle muziekanten, artiesten en acteurs. met heel veel plezier kijken wij terug naar een geweldig evenement.

Sodexo viert feest!

Sodexo Prestige vierde in 2016 haar 50 jarig bestaan in de Broodfabriek. Ons team mocht zich videotechnisch weer helemaal uitleven i.o.v. HansHeesterbeek.com en Peitsman Licht en Geluid. Een 13m brede doorzicht widescreen projectie, twee delay schermen van 5m breed, drie-camera-regie, mediaservers en multilayer switching maakten het video deel van deze productie compleet.

Iftar Politie Rotterdam-Rijnmond

Dit jaar werd er op het hoofdkantoor van de politie Rotterdam de Iftar georganiseerd door Co Solo, waarbij de dagelijkse kantine werd omgetoverd tot een feestruimte met een hedendaagse en Arabische uitstraling, waar de gasten konden genieten van heerlijk eten, drinken en muziek om een gezellige sfeer te creëren. In opdracht van CoSolo & Peitsman Licht & Geluid, leverden wij de video en presentatie techniek. Onze dank aan beide partners voor wederom een fantastische samenwerking en mooie opdracht

PC Gaming Days

In deze regio toch wel het tofste gaming event! De PC Gaming Days georganiseerd door Informatique. Een compleet magazijn, tenten, inpakruimtes, overslag magazijnen showroom werden omgetoverd in een gaming Walhalla. Als leverancier voor het evenement verzorgden wij de complete AV-techniek alsmede livestreaming en diverse creatieve oplossingen om het evenement de technische uitstraling te geven die het verdiend.

Lees meer »

HR Groep Durovation Seminar 2014

Ede was voor één dag het hart van de inrichting van de openbare ruimte. Het kantoor en magazijn van de HR Groep in Ede werd getransformeerd in een prachtige evenementenlocatie. In opdracht van Co Solo verzorgden wij de totale audiovisuele techniek, creative content in de vorm van bumpers en leaders, spanningsvoorzieningen voor exposanten en hebben aansluitend een mooie dagcompilatie mogen maken. De dag werd afgesloten met een groot feest in de tent naast het pand.

Lees meer »